Bayer_web_010.jpg

Bayer

I april flyttade Bayer – ett av världens största science-företag – sitt svenska huvudkontor till Karolinska Institutet Campus i Solna. Flytten är en symbol för samverkan kring hälsa och innovation, idag och i framtiden. Både läget och utformningen av kontoret är resultat av ett målmedvetet och omfattande arbete, och det som varit medicinskt forskninglabb  omvandlades till en aktivitetsbaserad, trivsam och härlig arbetsplats.


3D-bild på Kunskapstrappan

Utformningen av kontoret engagerade många, och det drygt två år långa projektet involverade cirka 150 medarbetare. Vi körde behovsanalyser, intervjuer och workshops. Utifrån dessa samt nya globala branding guidelines från koncernen skapade vi ett koncept som fyllde medarbetarnas olika behov och önskemål: high tech, natur, hållbarhet och lugn – och wow-känsla. Det är ett harmoniskt, färgstarkt och grönskande kontor, och mångfalden av funktioner, ytor och möblering skapar  möjlighet för samverkan och kreativitet, samtidigt som det är välkomnande för gäster.

Och vet ni? Såväl spontan feedback som undersökning visar att det nya kontoret har gjort skillnad. Vi blir så otroligt glada och stolta när vi får veta att flera medarbetare har inspirerats till att göra om i sina egna hem, då kontorsmiljön upplevts som ”snyggare och hemtrevligare än hemma”. Och när deras upplevelse av arbetsplatsen i det gamla respektive nya kontoret mätts, har förbättringen varit nära 100%.

Som sagt: WOW!

Ett par snabba

Var: Karolinska Institutet Campus i Solna

Klart: 2019

Miljö: Aktivitetsbaserad arbetsplats

Extra kul: Medarbetarnas känslor, tankar och tyckande – se ett exempel på vad en anställd skrivit nedan!

"Jag är förmodligen Bayer Scandinavias äldsta medarbetare. Jag har hela mitt liv haft eget rum, jag har hittills trott att detta är det bästa, men nu efter några månader på vårt nya kontor känner jag verkligen stor arbetsglädje och trivsel. Att sitta tillsammans med andra, ibland för mig okända, ger mig stimulans och energi. Att kontoret också är så välfungerande, välplanerat och estetiskt snyggt bidrar ju också till trivseln. Jag känner att alla andra på Bayer upplever det på samma vis. Ett verkligt lyft alltså. Jag hoppas att jag kan jobba vidare åtminstone till 75-årsdagen."


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.