Fjord017.jpg

En barnslig paus mitt i allt vuxenansvar

Det pratas hela 13 olika språk på kontoret där innetofflor hänger med kostymer, medarbetare sitter och jobbar i de höga fönstren och där du kan hänga en stund i gungan om du behöver en lite barnsligare paus mitt i allt vuxenansvar.

Följ med in på en titt hos Fjord!

När vi på Spectrum klev in i projektet skulle Fjords kontor på Kungstensgatan i Stockholm få en våning till – företaget växte, och därmed också arbetsplatsen. Ytan i den genomgående hörnbelägna lokalen i det vackra gamla sekelskifteshuset skulle alltså bli dubbelt så stor. Här skulle vi skapa en naturlig helhet där det nya våningsplanet blev en självklar del av kontoret trots att det inte fanns någon interntrappa; kontoret skulle vara en helhet, inte tudelat. Tillsammans med Fjord lyckades vi!

Berätta något om de detaljer vi ser på bilden.

Vi inledde med att köra en workshop där personalen var med och tog fram inspirationsbilder för hur de ville att kontoret skulle kännas och se ut. Strävan efter öppenhet och gemenskap var tydlig, och därför är vi nästan mest stolta över pentryt och den stora mötesplatsen där du både kan fika, umgås och jobba – du kan göra lite vad du känner för helt enkelt.

För att få till precis rätt atmosfär och ge lokalen det bästa av det bästa specialritade vi en hel del möbler speciellt utformade för projektet, bland annat de trappliknande sittytorna i fönstren där du kan klättra upp och jobba eller bara studera folk på gatan utanför om du vill det. Överlag är det en väldigt familjär stämning på kontoret, och det är en plats där alla hör ihop trots olikheter i både språk och personligheter. Dessutom finns det utrymme för lekfullhet och avslappning. Vi på Spectrum är faktiskt själva lite avundsjuka på gungorna…

 

FEM SNABBA

Praktiskt: Den stora mötesplatsen innanför entrén går att möblera om som man vill för sammankomster, möten och events. För att göra detta enkelt har mattor valts bort.

Lek: Det finns både gungor, fatboys och fotbollsspel att leka med.

Relax: Det nya biblioteket har inte bara fyra arbetsplatser – där finns också två sköna liggfåtöljer

Nytt: Förutom t.ex. telefonrum och fler projektbord har kontoret fått en helt ny och välkomnande entré

Härligt: Öppenhet och värme


Alla borde vara välkomnande och leka mer!


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.