HållSverigeRent026-L.jpg

Miljövänligt och återvunnet hos Håll Sverige Rent

Miljömedveten inredning i ett kontor som andas Håll Sverige Rents arbete för ett bättre och mer upplyst samhälle, fritt från skräp och miljöförstöring. Ett projekt med tre nycklar: ärligt, trivsamt och med fokus på miljö och återvinning. Hur gör man det i ett, just nu, inte särskilt miljövänligt samhälle? Såhär!

Berätta något om de detaljer vi ser på bilden.

Det här är ett av de roligaste och mest lärorika projekten vi har jobbat med hittills. Efter en workshop som ledde till bra kontakt och förtroende drog vi igång i maj 2016. Det skulle bli åtta intensiva månader med nya kunskaper, ett starkt miljöfokuserat arbete och ett grymt samarbete där även Håll Sverige Rents medarbetare var med och skapade resultatet.

Det krävdes en omfattande research, stort engagemang och ganska mycket envishet för att hitta material och inredning som antingen är återvunnet, kan återvinnas eller till och med både och. Vi skulle inte bara spegla Håll Sverige Rents varumärke och arbete – kontoret skulle vara det. En ganska stor – och rolig – utmaning, och med lite uppfinningsrikedom och stort engagemang så gick det ju hur bra som helst.

Medarbetare bidrog med återvunna glasflaskor som fick bli armaturer i det Svanen-märkta pentryt. Många möbler har lämnats obehandlade för minimal miljöpåverkan, och de få som har (mycket lite!) behandling har det för att säkra hållbarheten och därmed kunna åldras vackert och inte sluta som slit-och-släng. Lampan i entrén är tillverkad av hantverkare i Addis Ababa, Etiopien, som ingår i ett socialt arbetsprogram med lokala hantverkare över hela världen. I skapandet av lampan har de använt sig av PET-flaskor, palmblad och gräs.


VISSTE DU ATT

50% av alla tyger på kontoret är återvunna PET-flaskor.

Mattan Bisofera som finns i hela kontoret är av 100% återvunnet nylongarn från industriavfall och gamla fiskenät.

Många av växterna på kontoret är inte bara snygga utan renar även luften från en mängd skadliga ämnen som bensen, aceton, xylen och ammoniak.

Naturmaterial tillför värme och trivsamhet genom att bara vara.


GÖR SOM VI – BLI VÄNFÖRETAG TILL HÅLL SVERIGE RENT!

Gå in på hsr.se och hjälp till i arbetet för ett samhälle med mer värme, gemenskap, kunskap och mycket mindre skräp.

Projektet var inte bara kul och stimulerande, det var också otroligt lärorikt och vi har inte bara tagit med oss ännu en erfarenhet i vårt yrke; vi har fått massor av ny kunskap och lärt oss otroligt mycket – inte bara som arkitekter utan som människor.


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.