Spectrum_Arkitekter_Howcom_Masscreation_004.jpg

Ärligt och oförställt hos Howcom/Masscreation

Utgångspunkt: ärligt och oförställt. Saker ska stå för vad de är, ingenting ska döljas eller låtsas vara något annat – rakt på, avskalat och sobert med äkta material.

När två olika bolag – Howcom och Masscreation – skulle flytta in i en gemensam lokal för att utbyta kunskap och arbeta effektivare fanns fantastiska förutsättningar på Engelbrektsgatan 5, ett grymt läge precis vid Humlegården i Stockholm.

Berätta något om de detaljer vi ser på bilden.

Det var ett ganska stort arbete. Den gamla sekelskifteslokalen var vacker men sliten och behövde anpassas efter företagens arbetssätt, bli up to date med det moderna kontoret och ändå få behålla sin karaktär med fina detaljer och gammal charm.

Därför lyfte vi fram de gamla installationerna och detaljerna som blandades upp med nytt, och samordnade allt med extra försiktighet och stor hänsyn. En gammal hissvikt som gömts bakom en vägg togs fram och glasades in, och i trapphuset fick tegelväggarna som inte synts på flera år putsas fram. Väggar öppnades upp och ett modernt och anpassat kontor skapades. Projektledare och konsulter arbetade tillsammans fram en unik taklösning med synliga installationer, och det blev toksnyggt!


FEM SNABBA

VAD: Öppet kontor

VAR: Engelbrektsgatan

STÖRST FÖRÄNDRING: Öppningen av väggar för att anpassa lokalen efter det moderna kontorets förutsättningar

NÄR: 2015

HUR: Tillsammans!

 
 

Pinna gärna våra projekt på pinterest!

Om du för pilen över bilden så hittar du Pinterest-loggan. Via den kan du enkelt fästa bilderna på dina anslagstavlor!


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.