Spectrum_Arkitekter_Peab_center_view1.jpg

Helt ny stadsdel, helt nytt hus & ett helt nytt kontor

Det håller på att byggas en helt ny stadsdel i Ulriksdal! Den skapas av Peab och blir en tät bebyggelse bestående av bostäder, kontor och idrottshall – och inom några år kommer den ha hela 1500 nya bostäder och ca 9000 människor kommer att arbeta här. En av dessa arbetsplatser är Peab Center; självklart ska de bygga och utveckla sitt eget kontor i området, och vi är med på resan.

3D-bild på Kunskapstrappan

3D-bild på Kunskapstrappan

Den 14:e september togs första spadtaget för det som ska bli Peab Center, ett av fem hus som byggs utmed E4:an strax norr om Järva krog. Vi jobbar i tätt samarbete med Peabs ledning och hyresgästgrupp, det körs workshops och enkätundersökningar, och nuläget analyseras för att hitta både form, förutsättningar och – såklart – möjligheterna för vad vi kallar nyläget. Målet är att Peab Center ska stimulera till möten mellan människor och olika delar av organisationen och sammansvetsa den till ett Peab. Här ska synligt ledarskap uppmuntras, tilliten både mellan och till medarbetare ska vara stark och det kommer att finnas en närhet mellan de olika avdelningarna.

 

 

några snabba fakta

PROJEKT: Nybyggnad av Peab Center Stockholm, Ulriksdal (hus B, våning 1-9 om man ska vara exakt)

VÅR ROLL: Program- och inredningsarkitekt och hyresgästens representant i projekteringsgruppen

YTA: 14 000 kvadrat

RYMLIGHET: Arbetsplats för ca 500 medarbetare

PROJEKTTID: 2015-2019

LEDORD: Jordnära, Utvecklande, Personligt, Pålitligt (Peabs egna värdeord faktiskt)

 

Förarbetet har lett till ett första spadtag på ett hus som kommer att innehålla allt från reception och café till restaurang och spontan mötesplats, från konferensplan till både interna och semipublika loungeytor. Kunskapstrappan på entréplanet – det som kallas Stora Hjärtat – är den levande publika ytan med mycket puls, och den är öppen för alla.

Förutom Peabs värdeord, det nära samarbetet och framtidstänk präglas projektet av hållbarhet och innovation och ska miljöcertifieras ”Good” enligt Breeam. Det är spännande det här!

 

pinna gärna våra projekt på pinterest!

Om du för pilen över bilden så hittar du Pinterest-loggan. Via den kan du enkelt fästa bilderna på dina anslagstavlor!


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.