Vasakronan025-light.jpg

Mångsidigt och personligt med bevarad känsla från 70-talet

Garnisonen på Östermalm i Stockholm byggdes på 70-talet och har fortfarande kvar tidstypiska element. Där sitter det inte helt okända fastighetsbolaget Vasakronan, ett företag som helt har gått över till ett aktivitetsbaserat arbetssätt på alla sina kontor. Vi har inrett flera av dem, och nu var det dags för ett till. Häng med in i Sveriges längsta byggnad och Vasakronans arbetsplats som visar möjligheterna med att utforma ett personligt och kreativt kontor med flera syften.

Berätta något om de detaljer vi ser på bilden.

Lite speciellt med det här projektet är att kontoret inte enbart fungerar som en arbetsplats – det är också en plats dit Vasakronan kan bjuda in kunder för att visa upp vad de erbjuder. Kontoret är både öppet och transparent men speglar samtidigt Vasakronan själva, ett mångsidigt kontor som är både inspirerande och trivsamt för just deras medarbetare men som också visar möjligheter för Vasakronans hyresgäster.

 

Byggnadens 70-talskaraktär fick leva kvar i konceptet. Det var riktigt snyggt, och varför laga något som inte är trasigt? Därför är många av de tidstypiska detaljerna bevarade, som trapphuset i grå betong med trappräcken i klara färger. Många befintliga möbler återanvändes och blandades upp med second hand, och lokalen delades upp med hjälp av enkla skärmar och gröna växter för en intimare känsla. Resultatet blev väldigt lyckat! Att bevara och lyfta fram lokalens unika delar såsom betongpelare och väggar i kombination med stark inredning visar verkligen på de möjligheter som finns med att göra personliga och kreativa kontor som dessutom stärker företagets varumärke. 

FYRA SNABBA

VAD: Aktivitetsbaserat kontor

VAR: Garnisonen på Östermalm

NÄR: 2015

KONCEPTETS UTGÅNGPUNKT: Byggnadens tidstypiska 70-talskaraktär 


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.