Web_Wallenius_046.jpg
 

fyrars koordinater, cassiopeja och vattennyanser 

Här finns enkelheten: ljust, fräscht och stiligt. På det helt nya kontoret känns det verkligen som att du är inne på en färja – med andra ord är det perfekt för ett rederi som Wallenius Wilhelmsen Logistics. Häng på! 

Berätta något om de detaljer vi ser på bilden.

Fastigheten har faktiskt redan från början flera grundkonstruktionsdetaljer som påminner om ett skepp med kraftiga stålbalkar och ett stort fläktrum som ljuder som en färja. Vi tog vara på känslan och byggde vidare på den: de överdimensionerade stålbalkarna fick synas istället för att byggas in och gömmas undan, och vi adderade kulörer som lyfte fram dem så att de fick komma till sin rätt.

Vi var med på både bygg-, projekterings- och hyresgästmöten och var hela tiden i tät kontakt med bygget för att säkra att alla var på samma bana och jobbade mot samma mål. Du kanske har märkt att vi gärna pratar om något av det vi tycker är viktigast för ett lyckat projekt: kommunikation, kommunikation, kommunikation!

 

Lite mer kortfattad fakta

VAD: Inredningsuppdrag

VAR: Swedenborgsgatan på Södermalm

MILJÖ: Nytt kontor med fasta arbetsplatser

VARFÖR: Nu var det dags!

NÅGOT SOM STICKER UT LITE EXTRA: I loungen har vi mörkat ner för stämningens skull, här är det nämligen paus och lugn som gäller. Taket är marinblått med ett målat nätraster där spotlights sitter i formen av stjärntecknet Cassiopeja – det är nämligen inte bara vackert utan även format som ett W, och visst passar det väl Wallenius Wilhelmsen?

 

Något av det vi är mest stolta över är just helheten och tre stora grepp vi har använt oss av. Det första är arbetsplatserna som blivit havet med en gråskimrig matta, nästan som en havsbris. Det andra är mötesrummen: de externa är döpta efter stjärntecken och de interna efter olika fyrar som finns runtom i världen. De senare har fått foliering med sina respektive fyrars koordinater. Det tredje är den externa delen vilken är som insidan av ett fartyg med detaljer i trä och mässing.

Vi gick all in på helheltskonceptet: sammanhållet, ljust och fräscht med stilig enkelhet och en nautisk touch. Temat är klart och tydligt men inte överdrivet eller bokstavstolkat. Kolla in bilderna nedan för att se vad vi menar!

 

 

pinna gärna våra projekt på pinterest!

Om du för pilen över bilderna så hittar du Pinterest-loggan. Via den kan du enkelt fästa bilderna på dina anslagstavlor!


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.