Datscha_JanCLjunggren-10webb.jpg

Datscha


En varumärkesidentitet i fysisk miljö med lekfullhet, mycket mönster färg och stilkrockar.

3D-bild på Kunskapstrappan

Bakgrund och utmaning

Datscha AB är Sveriges ledande leverantör av tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter. Tidigare satt Datscha i Strongholds (moderbolaget) lokaler med lånade möbler.

Spectrum blev inkopplade för att sätta en tydlig Datscha-prägel på det nya kontoret. Det var ont om tid i projektet och flytten blev ett tillfälle för Datschas ledning att definiera och konkretisera Datschas framtida positionering och varumärke.

Den nya lokalen på Kungsbron 2 är en öppen ljus lokal högst upp i huset med utsikt över Stockholm.

Lösningar

Arbetet började med intervjuer med nyckelpersoner, inläsning av Datschas verksamhet och inventering i de tidigare lokalerna. Därefter skapade Spectrum en konceptuell idé för hela kontoret. Ny färgsättning, nya möbler och produkter som på ett tydligt sätt skulle representera Datscha.

Vi arbetade mycket nära Datscha med korta, snabba avstämningar för att skapa ett agilt arbetssätt. Det gjorde att vi kunde arbeta snabbt och driva processen att skapa en vision och ett koncept som alla inom ledningen och projektgruppen köpte in på.

Resultat

Konceptet präglas av lekfullhet, mycket mönster och färg samt stilkrockar. Kontoret har en varierat uppsättning av olika rumstyper och funktioner för Datschas olika behov. Vi klädde väggarna med ett antal grafiska element som är unika för Datscha, logotyp i relief och Datschas superhjälte vid ingången.

Datscha är mycket nöjda med att vi verkligen fångat Datschas själ.

några småfakta

VAR: Kungsbron 2, Stockholm

Antal personer: 50 personer

MILJÖ: Projektbaserat kontor

NÄR: Juli 2018


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.