Det här klickar vi på vecka 45

“Here’s how wellness is becoming a key factor in city planning”

“Making cities healthy is essential to urban plannig today”

Så börjar den här intressanta artikeln från Gensler Research Institute.

 
Projektet Jordbro (Läs mer i Fastighet, under fliken Våra projekt)

Projektet Jordbro (Läs mer i Fastighet, under fliken Våra projekt)

 

“There is no avoiding the research proving how planning impacts our health and quality of life — and how those in turn impact the quality of our cities. At work, holistic well-being is becoming a key metric for higher-performing workplaces. Implementing wellness programs that encourage mental well-being, fitness, and outdoor access decreases sick days and boosts happiness and productivity. For the spaces in between, green spaces are on the rise, boosting the livability and health of our urban environments.”

En mycket intressant artikel om att boosta hälsan på både arbetsplatser och i städerna, kort sagt i vårt dagliga liv. Hur kan stadsplaneringen göra detta? Vad behöver de människorna som bor och jobbar där, vad vill de ha, och vad kan göras för att göra deras liv inte bara lättare utan dessutom mer hälsosamma?

 
 
klick!Miriam Eichler