VR Sci Fest 2018

vr sci fest.jpg

Vi var inte bara fikasponsor på VR Sci-Fest 2018, självklart var vi även där och kollade in festivalen. Vilken grej! Helgen bjöd på allt möjligt, som expos, workshops, föreläsningar och talks. Massor av ny kunskap, information, kreativitet och möjligheter. VR Sci Fest arrangerades av Elena Malakhatka som vi hade äran att få ha på finfrukost hos oss i våras.

Bland annat var vi och lyssnade på fredagens VR Sci Talks. En hejdundrande blandning av föreläsningar från ett brett spektra av människor som Juan Diaz från Worldbuilding Institute, Gabo Arora från United Nations VR, Björn Thuresson från KTH och Yedan Qian från MIT Media Lab. Otroligt inspirerande snack om teknologi, formgivning, storytelling och de oändliga möjligheterna som inte bara framtiden utan även nuläget tillhandahåller.

Under lördagen fick vi möjligheten att vara med i en workshop i Worldbuilding som hölls av Juan Diaz, en av talarna från fredagen. Människor från hela världen och många olika yrkesfält samlades och samarbetade i många timmar för att bygga upp ett framtidens kvarter. Vi reste från 2018 till 2030 och brainstormade och jobbade oss fram till hur framtiden kan komma att se ut och hur människors beteenden, flöden och vardag kommer att påverkas av teknologin och samhällets framfart. En mycket spännande och givande dag där vi fick utbyta kompetenser och kunskap med nya människor och alla lära oss av varandra.

Vi kommer definitivt att besöka festivalen även nästa år, och vi rekommenderar alla att ta sig en funderare på att göra det själva också. Nu ser vi fram emot vad resten av 2018 har att bjuda på!