KTH43.25_web_010.jpg

Miljöfokus på Hållbarhetshuset hos KTH

Hållbarhetshuset hos Kungliga Tekniska Högskolan skulle samlokalisera avdelningar som suttit utspridda på olika avdelningar. Det var en lång process men helt klart värt det – särskilt när forskarna berättade att de kände sig stolta över att vi bland annat valt textilier gjorda av återvunnet fiskenät från havet. När medarbetare är stolta över något vi har skapat är det bästa av allt!

3D-bild på Kunskapstrappan

Vi har verkligen fokuserat på att KTH:s sammanstrålning ska rymma flexibilitet för framtiden och kunna utvecklas i takt med att arbetssättet och människorna som vistas där gör det. Under hela projektet har vi ansträngt oss för att se till att alla ska känna sig delaktiga i processen och satsat på högt miljöfokus, att jobba nära hyresgästerna och skapa variation för att fylla allas olika behov.

Det hölls workshops, jobbades nära hyresgästerna och hölls givande samtal. Särskilt kul var det med alla intressanta samtal om hur en forskares vardag ser ut. Vi lärde oss sjukt mycket!

 

några småfakta i procent,HYRESGÄST SEED

42% av möblerna är återbruk

100% av alla textilier är miljömärkta

95% av alla nya möbler på kontoret är miljömärkta 

Länkar

Forskningsrapport om Aktivitetsbaserade forskarmiljöer

 

 

pinna gärna våra projekt på pinterest!

Om du för pilen över bilden så hittar du Pinterest-loggan. Via den kan du enkelt fästa bilderna på dina anslagstavlor!


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.