Bisnode176.jpg

Mobilt arbetssätt hos Bisnode

Bisnode satt på 14 olika adresser utspridda över Stockholmsområdet, men nu var det dags att samla alla på en och samma plats i ett eget hus i Frösunda. Här får alla plats – och alla tog med befintliga möbler från sina kontor i flytten. För att ta hand om dessa skapade vi ett unikt inredningskoncept där det gamla fick ett nytt sammanhang tillsammans med medarbetarna. 

3D-bild på Kunskapstrappan

Vi körde ett antal workshops med ledning och referensgrupper och definierade framtida arbetsmetoder och kärnvärden. Efter att ha testat det vi gemensamt kom fram till bestämdes att ett nybyggt kontorshus i Frösunda var perfekt för Bisnode att samla verksamheten och utveckla sin gemenskap i. 

 

några småfakta

VAD: Inredningsuppdrag, förändringsledning och utveckling av planlösningar

VAR: Frösunda

MILJÖ: Aktivitetsbaserat kontor, konferens- och utbildningsavdelning, restaurang och publika ytor

NÄR: 2015

SCHYST DETALJ: Egendesignade tapeter som håller samman varje del av temat "Bisnodes värld". Tapeterna återfinns även på andra Bisnode-kontor – då känner man igen sig!

 

Det var ett gediget arbete med att ta reda på och beskriva organisationens olika möjligheter och utmaningar för att kunna utforma en miljö och ett arbetssätt som stöttade både medarbetarna och organisationen – precis som det ska vara! Vissa bitar föll på plats under arbetets gång medan andra var självklara från början, till exempel att återanvända möbler från de 14 tidigare kontoren som en självklar del i inredningskonceptet.

Resultatet blev ett gemensamt och mobilt arbetssätt som stöttar utveckling över tid. Som vi brukar säga: projektet tar inte slut när allt är på plats – arbetsplatsen och organisationen fortsätter att utvecklas, och det måste miljön både följa, uppmuntra och gynna!

 

pinna gärna våra projekt på pinterest!

Om du för pilen över bilden så hittar du Pinterest-loggan. Via den kan du enkelt fästa bilderna på dina anslagstavlor!


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.