SnowSoftare_Jason Strong Photography_web028.jpg

IVL Svenska Miljöinstitutet


IVL Svenska Miljöinstitutet ville utmana en allmän uppfattning om att renovering och lokalanpassning handlar om att riva ut och köpa helt nytt. Målet var att utforma en både smart och hållbar arbetsplats och skapandet av det nya kontoret blev ett återbruksprojekt.

 3D-bild på Kunskapstrappan

IVL Svenska Miljöinstitutet har vuxit mycket på kort tid och fått många nya medarbetare både i Stockholm och Göteborg. Lokalerna blev till sist för trånga och det var dags att göra något åt det. Istället för flytt till nya blev det renovering av de befintliga. Först ut var kontoret i Göteborg, och snart står även det i Stockholm klart.

Kontoret går i linje med IVL’s arbete och kärnvärden. Med hjälp av naturens olika element vatten, luft och jord drogs en konceptmanual ihop. Det är ett renodlat återbruksprojekt och så mycket som möjligt återanvändes, återvanns eller skänktes bort. Gick det att ha kvar så blev det kvar!

Det här var ett bra tillfälle för IVL att använda sin kontorsrenovering som fallstudie och testbädd. De driver på omställningen till ett hållbart samhälle genom att omvandla vetenskap till verklighet, miljöproblem till möjligheter och linjära processer till cirkulär ekonomi. Därför fick det vara projektets hjärta.

några småfakta

70% av inredningen är återbrukad

…och det är också 50% av den fasta interiören

Detta återbruk har sparat minst 60 ton koldioxid…

…och motsvarande ytterligare 20 ton har sparats genom att gamla möbler har sålts eller skänks bort

 

pinna gärna våra projekt på pinterest!

Om du för pilen över bilden så hittar du Pinterest-loggan. Via den kan du enkelt fästa bilderna på dina anslagstavlor!


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.