Nordic Light Hotel MNO_6161.jpg

nordic light återtog positionen som designhotell och skapade en bättre arbetsmiljö

I SAMARVETE MED SAUNDERS ARCHITECTS

För att återta positionen som ett uppmärksammat designhotell i centrala Stockholm gjorde Nordic Light Hotel under två år en rejäl ansiktslyftning. Ambitionen var också att lyfta restaurangen till en högre nivå med eget namn/varumärke riktat mot såväl externa gäster som hotell- och konferensgäster.

Saunders Architects som stod för designen är stationerade i Bergen och Spectrum anlitades som lokal arkitekt för projektering och för att i nära samarbete med byggentreprenören förverkliga den nya designen.

I vårt uppdrag ingick även att granska och komma med synpunkter på inredning och möbler som designades för projektet av flera olika designers. Den samordnande funktionen stod Studio Markus Bergström för. Möbelformgivare var bl a Johannes Norlander, Mats Theselius, Sami Kallio, Fredrik Paulsen, Jenny Nordberg, Martin Stensö, Jennie Sundin och Amanda Karsberg.

Ombyggnaden har inte bara lett till ett lyft designmässigt utan även för arbetsmiljön. Restaurang, bar, reception, storkök samt stödfunktioner som backoffice, förråd o.dyl uppdaterats till en miljö att trivas i, både som gäst och som anställd.