YA ammy_klar_7_web (4).jpg

Choice Quality Hotel The Mill 

När Nordic Choice valde att köpa tillbaka ett av deras tidigare hotell hjälpte vi till att väcka det till liv på nytt. Tillsammans skapade vi en varm och avslappnad mötesplats där den strikta plåtfasaden från 80-talet kontrasterar mot den livfulla, färgrika insidan. I publika delar har nya möbler blandats med vintage. Specialritade lösningar skapades för soffor, bord, reception och bardisk.

Tidigt i projektet anordnades en namntävling för hotellet. Det vinnande namnet ” The Mill” blev inspiration till mönster i träpaneler, mattor, plädar och material i form av trä och även delar som knyter an till Kvarnen, mjölet, mötesplatsen och dess funktion. En stor avdelande vägg bestående av kavlar byggdes och bagarmössor hänger som lampor i restaurangen. Golven har blivit bärare av mönster redan från entrén upp till våningsplanen med hotellrum. Är man uppmärksam och lägger märke till detaljer så kan man hitta olika ledtrådar till hotellets namn ”The Mill”.

Vårt gemensamma mål var att ge Malmö ett attraktivt alternativ till den befintliga hotellmarknaden i området och välkomna malmöborna att ta del av mötesplatsen. Baren som ligger i nära anslutning till lobby och entré fungerar idag som ett välkomnande nav.

Fotograf Cecilia Magnusson Youngart @loveyoungart


Tillsammans med Young Art som är curatorer för ung konst i Sverige och Nordic Property Management så har vi skapat en helhet med konst och interiör som kompletterar varandra! Värt ett besök och ett instagraminlägg är konstverket av Ammy Olofsson som har skapt en portal i trappen med lekfulla, färggranna glasskulpturer och neonljus.


Uppdrag: Inredningsuppdrag
Kund: Nordic Property Manangement
Var: Malmö, Amiralsgatan
När: 2017- 30 januari 2019
Miljö: Hotell, 224 rum, Konferensavdelning med 10- tal mötesrum. Restaurang, Bar och Lobby