SnowSoftare_Jason Strong Photography_web028.jpg

Snow Software


En tydligare varumärkesidentitet i fysisk miljö och flexibilitet skapad för och tillsammans med Snow Software.

"Det tidigare kontoret var stelt och inte brandat med Snow" 

-Priscilla Hessler, Head of Office Management

 3D-bild på Kunskapstrappan

Målet med Snows nya kontor var en samklang med Snows kultur, arbetssätt och varumärke. Här erbjuds en arbetsplats som lockar IT-människor, och argumentet är långt ifrån bara lönen. Här är employee experience i fokus!

Enligt Snow själva är det nu mer socialt med större samverkan. I de nya lokalerna finns det bättre möjligheter att hålla produktdemos och utbildningar för kunder, större flexibilitet och mångfalden med differenser och härliga samspel mellan olika kulturer synliggörs och hyllas.

"Spectrum är ständigt tillgängliga med både kreativ och affärsmässig förmåga"

- Priscilla Hessler, Head of Office Management

Utmaningar

Snow Software är ett bolag i snabb tillväxt. De hade växt ur de gamla lokalerna och satt under en övergångsperiod på två separata adresser. Det nya huvudkontoret i Solna Business park skapade en möjlighet att samla människor med målsättning att:

En arbetsplats som går i samklang med Snows kultur och varumärke: Passionerat, ömsesidigt förtroende, socialt och med frihet under ansvar. Gamla kontoren var sterilt och inte brandat enligt Snows grafiska profil.

Den nya kontoret skall vara en plats där människor trivs, vill vara och kan samverka med varandra över avdelningsgränser samt ett smörgåsbord av olika rum och arbetsplatser för att utföra dagens olika arbetsuppgifter.

Rekrytering och onboarding av nya kollegor är en av Snow software's viktigaste processer för den fortsatta tillväxten. Flödet och gestaltningen av det nya kontoret skall stödja de processerna. 

Lösningar

Arbetet började med identiteten, genom workshops med styrgrupp och marknadsavdelningen. Det framtonades en identitet om en Industriell känsla med synliga installationer, råa material blandat med funktioner som stöder Snows arbetssätt . Med utgångspunkt från Snows grafiska profil skapade vi ett koncept "Edgy feel is the Deal, som genomsyrar lokalen, ex genom kantiga mönster som sammanbinder olika rum. Vi utökade färgpaletten med komplementfärger som skapar liv och en känsla av dynamisk mångfald. Ledordet var "äkta", material var äkta vara och inget fusk.

Snow software delade upp lokalen i olika zoner "Kingdoms", med en tydlig identitet där Snow Softwares anställda använder en app för att lättare hitta de olika zonerna. 

Det nya kontoret anpassades efter att stödja de olika delarna av rekryteringsprocessen i olika zoner, med olika funktioner och uttryck.

Steg 1. En avslappnad miljö för "Get to know each other": The Living Room.

Steg 2. Matchningsprocess. Ett mötesrum för att räta ut frågetecken: The Puzzle Room

Steg 3: Take off –rummet kontraktsskrivning.

En annan process som stöds i lokalerna är utbildningen, "Snow start", där deltagarna följer en snitslad bana från reception, genom lokalen och till trädkojan. Allt specialdesignat för att skapa optimal upplevelse för deltagarna.

I Snow Softwares kontor finns en bred uppsättning av olika lösningar och funktioner för att stödja olika arbetsuppgifter: Kreativa rum där det går att skriva på alla väggar, platser för att hålla produktdemos, med skärmar och soffgrupper, en plats där utvecklarteamen kan hålla sina scrum-möten, en mötesplats med pentry och soffgrupper för informella möten, en stor altan på taket för allt från luncher till grillfester och AW

Resultat

Snow Software gjorde en utvärdering efter inflyttning där svaren var att personalen upplever att de nya lokalerna ger större flexibilitet för allt från intervjuer, utbildningar, enskilt arbete, samverkan mellan kollegor mm. De trivs bättre och kan vara mer produktiva. Det nya kontoret upplevs inte så sterilt, utan utstrålar Snows varumärkesattribut.

De anställda har börjat förändra sitt arbetssätt och ser kontoret som en ständigt föränderlig plats. En arbetsgrupp, WorkPlace heroes, har bildats för att personalen kan komma med idéer på förbättringar med devisen; Höj rösten, alla har möjlighet att påverka.

Nästa steg är att sätta mätpunkter för kontoret och en process för att följa upp och utveckla kontoret. Det har också växt fram en vilja att jobba med så kallade Value Streams, dvs att anpassa delar av lokalen efter fler av de olika kärnprocesserna som Snow Software har.

några småfakta

VAR: Solna Business Park

Antal personer: 250 personer (augusti 2018) med plats att växa till 340 personer. 

MILJÖ: Kontor

NÄR: Januari 2018

 

pinna gärna våra projekt på pinterest!

Om du för pilen över bilden så hittar du Pinterest-loggan. Via den kan du enkelt fästa bilderna på dina anslagstavlor!


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.