Snow Software

 
SnowSoftare_Jason Strong Photography_web028.jpg

Snow Software kontor ger en tydlig varumärkesidentitet i den fysiska miljön.

Målet med Snow’s nya kontor var att skapa en samklang mellan Snows kultur, arbetssätt och varumärke. Här erbjuds en innovativ miljö där personalen, kunder och besökare känner av andan av Snow så fort de kommer innanför dörren. En upplevelse som gör intryck.

Enligt Snow själva är det nu mer socialt med större samverkan. I de nya lokalerna finns det bättre möjligheter att hålla produktdemos och utbildningar för kunder, större flexibilitet och mångfalden med differenser och härliga samspel mellan olika kulturer synliggörs och hyllas.

"Spectrum är ständigt tillgängliga med både kreativ och affärsmässig förmåga"

- Priscilla Hessle, Employee Experience manager

Utmaningar

Snow Software är ett bolag i snabb tillväxt. De hade vuxit ur de gamla lokalerna och satt under en övergångsperiod på två separata adresser. Det nya huvudkontoret i Solna Business park skapade en möjlighet att samla människor med målsättning att:

Ha en arbetsplats som går i samklang med Snow’s kultur och varumärke: Passionerat, innovativt och socialt. Det nya kontoret ska vara en plats där människor trivs, vill vara och kan samverka med varandra över avdelningsgränser samt ett smörgåsbord av olika rum och arbetsplatser för att utföra dagens olika arbetsuppgifter.

Rekrytering och onboarding av nya kollegor är en av Snow's viktigaste processer för den fortsatta tillväxten. Flödet och gestaltningen av det nya kontoret skall stödja de processerna.

Lösningar

Arbetet började med identiteten, genom workshops med styrgrupp och marknadsavdelningen. Det framtonades en identitet om en Industriell känsla med synliga installationer, råa material blandat med funktioner som stöder Snow’s arbetssätt .

Med utgångspunkt från Snow’s grafiska profil skapade vi konceptet "Edgy feel is the Deal”, som genomsyrar lokalen, till exempel genom kantiga mönster som sammanbinder olika rum. Vi utökade färgpaletten med komplementfärger som skapar liv och en känsla av dynamisk mångfald. Ledordet var "äkta" i både känsla och utförande.

Snow delade upp lokalen i olika zoner, "Kingdoms", med en tydlig identitet där de anställda använder en app för att lättare hitta de olika zonerna. 

Det nya kontoret anpassades efter att stödja de olika delarna av rekryteringsprocessen i olika zoner, med olika funktioner och uttryck:

Steg 1. En avslappnad miljö för "Get to know each other": The Living Room.

Steg 2. Matchningsprocess. Ett mötesrum för att räta ut frågetecken: The Puzzle Room

Steg 3: Take off–rummet för kontraktsskrivning.

En annan process som stöds i lokalerna är utbildningen, "Snow start", där deltagarna följer en snitslad bana från reception, genom lokalen och trädkojan på vägen till utbildningen. Allt specialdesignat för att skapa en optimal upplevelse för deltagarna.

I Snow’s kontor finns en bred uppsättning av olika lösningar och funktioner för att stödja olika arbetsuppgifter: kreativa rum där det går att skriva på alla väggar, platser för att hålla produktdemos, med skärmar och soffgrupper, en plats där utvecklarteamen kan hålla sina scrum-möten, en mötesplats med pentry och soffgrupper för informella möten, en stor altan på taket för allt från luncher till sommarfester och after work.

Resultat

Snow gjorde en utvärdering efter inflyttning där svaren var att personalen upplever att de nya lokalerna ger större flexibilitet att vara kreativ, att ha spontana möten och byta arbetsmiljö. De anställda har börjat förändra sitt arbetssätt och ser kontoret som en ständigt föränderlig plats. De trivs bättre och kan vara mer produktiva. Det nya kontoret utstrålar Snow’s varumärkesattribut.

Nästa steg är att sätta mätpunkter för kontoret och en process för att följa upp och utveckla det. Det har också vuxit fram en vilja att jobba med så kallade Value Streams, det vill säga att anpassa delar av lokalen efter fler av de olika kärnprocesserna som Snow har.


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.