Alcro_Jason+Strong+Photography_web_007.jpg

Tikkurila


“I allt vi gör, vill vi inspirera människor till en färgstark vardag.” Så lyder Tikkurilas mission och så blev deras nya arbetsplats.

3D-bild på Kunskapstrappan

Bakgrund och utmaning

Tikkurila är en ledande nordisk färgleverantör. De tillverkar och säljer målarfärg för exteriör, interiör och möbler.

Varumärkena är Alcro, Beckers, Palett & Co (deco) och Tikkurila (industri). Tikkurila arbetar också mycket med inspirations-material till butikerna.

I Sverige har Tikkurila Sverige AB drygt 300 medarbetare som aktivt arbetar med att inspirera och skapa färgstarka upplevelser som lyfter människors vardag.   

Spectrum blev tidigt inkopplade för att göra en ordentlig uppdatering av Tikkurilas kontor. Tikkurila valde att sitta kvar i sin lokal i 2 våningsplan med fönster mot alla väderstreck med olika funktioner av företag från labb till vanligt kontor med säljfunktioner.

Lösningar

Hela kontoret behövde en uppdatering där deras egna produkter återspeglas i inredningen. F Arbetet började med intervjuer med nyckelpersoner, inläsning av Tikkurilas verksamhet och inventering av de befintlig lokalerna. Därefter skapade Spectrum en konceptuell idé för hela kontoret. Utgångspunkten var att skapa en unik arbetsplats som utgick från Tikkurilas verksamhet, arbetssätt och varumärkesidentitet. Vi skapade ett koncept som utgick från ett spektrum av färger där alla rum har olika färger. rån fungerande mötesrum till vita hubbar där de experimenterar med färg.

För att skapa kostnadseffektivitet använde vi Tikkurilas egna färger och egna målare som utförde arbetet. Vi arbetade mycket nära Tikkurila med korta, snabba avstämningar för att skapa ett agilt arbetssätt.

Resultat

Konceptet präglas av en mångfald av färger och varierad möblering. Vi laborerade friskt med färger och valde en mängd olika sorter, allt från storsäljare till mer nischade produkter, för att skapa en diskussion om färg. Bland höjdpunkterna kan nämnas receptionen där golvet har en stor färgpöl eller förvaringshyllorna med 100 olika färger.

några småfakta

VAR: Textilgatan 31, Hammarby Sjöstad, Stockholm

Antal personer: 330 personer

MILJÖ: Projektbaserat kontor

NÄR: Två etapper: Oktober 2017 och Januari 2018


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.