TV4_web_032.jpg

Tv4/Bonnier Broadcasting

Åtta olika koncept glider över i varandra på ett naturligt vis i TV4's nya aktivitetsbaserade kontor i de ombyggda lokalerna på Tegeluddsvägen i Stockholm. Och det kommer mera: just nu pågår vårt arbete med den nya utformningen av bland annat Nyhetsmorgon, Nyheterna, Sporten och Malou efter 10. Spännande! 


3D-bild på Kunskapstrappan

När det gäller konceptandet tog vi in det självklara: det TV4 faktiskt producerar. De åtta olika koncepten som vi gestaltade i lokalen bygger på de olika programformaten – till exempel Kök och matlagning, Trädgård, Nyheter samt Show och Drama. Koncepten fick glida över i varandra och vintage-möbler och rekvisita fick skapa rätt stämning. Vem vill inte slänga sig ner i en chesterfield-soffa som har varit med i Let's Dance?

I maj 2017 stod projektet klart. Affärsvinsten som arbetet gynnade var varumärkeslyft, ett modernt och uppdaterat arbetssätt samt att flera olika TV-varumärken och kanaler fick ett gemensamt uttryck i det nya Bonnier Broadcasting.

Något vi som arkitekter tar med oss i framtiden är en förstärkning av något vi redan ansåg: det funkar verkligen toppen med starka kulörer i kontor. Var inte rädd för färg och att sticka ut! 

 

några småfakta

VAD: Inredningsuppdrag

MILJÖ: Aktivitetsbaserat kontor

KONCEPT: 8 olika koncept som bygger på olika program som kanalen producerar, till exempel Nyheter, Show och Drama

LEDORD: Miljöprojekt med stort fokus på återbruk

 

Möbler i procent

45% av möblerna är befintliga som återanvänts

20% av möblerna är vintage

35% av möblerna är nya


BILDER FRÅN PROJEKTET

VAD HAR VI MER GJORT? KOLLA HÄR!

Vi jobbar i många olika projekt: både små och stora, i olika forum, med olika människor med olika behov. Varje utmaning är unik och har därför fått sina egna lösningar och uttryck. Här nedan kan du spana in ett urval av vad vi har gjort.